Här finns...

lördag 22 augusti 2009

Livet i en låda

Fascinerande hur livet springer iväg med en, hur allt går utför och sen, poff, är allt så mycket bättre igen. Lever bland kartonger i nya lägenheten, helhärligt!

Nåväl. Har lekt mycket i sommar. Växtfärgat i fantastisk miljö användandes en gammal, gammal kittel i järn. Resultated blev... Nje. :D Men roligt var det. Med mer förberedelse blir det säkerligen bättre.

En del kool-aid-färgning har ägt rum. Några få gram av allt möjligt som blivit små garndockor nu. Jag och brors flicka slafsade och hade oss. ^^

Jag fick gratis en säck med riktigt sketen ull, texel, som jag leker med. Den är ju ursköljd det värsta. En del är kardat och det mesta är slängt. Jag kan se varför det inte är helt vettig ull att göra ngt av, men gratis ull är gratis ull och leka är bra att lära sig av. ^^


Under sommaren har jag även arbetat fram en förkärlek för bakning. Hembakt bröd finns hemma oftare än köpt numera, och slänga ihop lite mazariner är en no-brainer. Jag triiiiivs. Och kakor med mera är uppernbarligen perfekta ta-med-på-besök-presenter! Som när jag hälsade på en gammal vänskap som legat under jord för länge... Att sitta i ett kök, sörpla kaffe, äta hembakta mazariner, prata killingar, pelargoner och köksgöra och mat måste ge så många vuxenpoäng att vi är lastgamla bägge två! <3 Jag vill ha nära och kära närmare än 60 mil...
Jag har upptäckt varför garnet blir för hårt. Spinner för tunt på för tung slända. Nu väntar jag på en lättare som jag haft ögonen på längen... Loki, topptyngd från spinspiration <3 gotlandsull fick hänga med också. Jag är smått kär i den.


Tretråigt, on-the-fly, börjar bli lättare att göra nu. Har envisats och envisats men längtar efter min kommande topptyngda! Att få till öglan som man vill är ett elände på den bottentyngda... <.< jag har massvis med garn, men för lite stickningar. Jag menar, jag älskar att sticka, men inget mönster tilltalar mig sådär vansinnigt för tillfället. Dessutom har jag mest strögarner, nästan inget för större projekt. Ja, förutom dedär gul-orange-röda nystanen som jag bara ska hitta ett tröjmönster till... och silke-tweeden som jag inte hittat ngn shrug jag gillar tillräckligt mkt till heller. Under helgen ska jag nog dammsuga mig igenom ravelry!Och så, eftersom det är flytt är det också rensning!
En överfull pappkasse med garn ska upp på tradera.
Karln har lovat mig en symaskin. Det behöver jag också se över och hitta en som är bra. Förslag därute på nätet? Mina gamla huskvarna i metall är en trotjänare men backen har lagt av och den är otymplig... Jag vill ha ngt simpelt. Raksöm och sicksack och back ska finnas. Ännu ett projekt att leta sig igenom i helgen.

JAG HAR EN BALKONG! Den har blivit fylld med mynta, chili, lavendel, alunrot, salvia, citronmeliss, oregano, rosmarin, chili, penninglöv och ännu mer.


Åh. Stickning får frstn dröja ett tag. Vänsterarmen ligger i bandage efter en dryg brännskada. Men, jag kommer nog att försöka ändå xDAh... Lyckan av tillgängligt internet, ett ställe att bo, pengar att överleva på och chanser för åtminstonde timjobb <3 Lägg till balkong, ätlig växter, fibrer att leka med, akvarellfärger, råttor och världens underbaraste karl och livet är lyckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar