Här finns...

måndag 28 september 2009

Överraskningar och hemligheter och om mig...

Garn&Choklad! Imorgon blir det paketpysslande av för jag har fått ett offer för vadhelst jag kan råka knö ner i ett paket med minst 100g naturfibergarn och minst 200g choklad... Vi får se vad det blir! :3 (Vilket också betyder att jag får något de närmaste veckorna... Nyfikenheten är stor!)

Menmen, jag har fått en utmärkelse-utmaning av The Willow FairyEn ursäkt för att snoka i andras liv går det ut på om jag förstått rätt ;D 10 saker om sig själv ska man lägga fram i allmänhetens ljus, och sedan ska man skicka den vidare för att utsätta fler för upplevelsen (och jag tackar så hjärtligt, jag är för inaktiv vad gäller interaktion mellan bloggare. Lite påpushning är alltid bra!) <3

Då tjör vi, som Patrik säger i MNK ^^

1
Jag ÄLSKAR mina blommiga gummistövlar. Med dem kan jag hoppa i vattenpölar, prassla i stora högar torra löv på hösten och känna mig fin. Mina blommiga träskor är nästan finare än mina blommiga gummistövlar.

2
Jag har över 40 bloggar på min RSS-feed och jag har notifierat ungefär... 2 om att jag håller regelbunden koll på dem. Jag har gett mig själv ett löfte att skriva ett 'hej, jag håller koll på dig :D'-meddelande till dem någon dag. Förhoppningsvis redan denna vecka. Tänk vad tiden rinner iväg ^^;

3
Jag tycker om hästar. Jag har hängt i stall när jag var liten, envetet trugat mig in överallt för att få en chans att ens borsta de underbara djuren, eller kanske leda in dem från hagen! Så, en orolig själ som jag är, några knepiga ridlärare och efter att ha varit åskådare till alltför många hemska olyckor har jag sällat mig till skaran Ridrädda. Det sitter hårt och djupt och att vara påväg att rida kan få mig att bli nästintill illamående. Men... ändå utsätter jag mig för det när jag får chansen eller har pengarna till det, bara jag inte blir galet nervös av hästen i fråga.

För två sommrar sedan fick jag rida världens fetaste lilla islandshäst.


Ett galet litet fruntimmer med hjärta av guld och nerver av dallrande spagetti. Inför varje ridtur skakade jag som ett asplöv, undrade vart man närmast kunda kräkas bekvämt, var på väg att ångra mig in i sista sekunden! Sedan bar det upp, första stunden var jag stel som en pinne och benen stack rätt ut eftersom pållan var så tjock att jag knappast kunde sitta normalt! Ardennrar är banne mig smalare... Menmen. Efter en stund i lugn takt, på grusvägar i hälsinglands skogar, men lite fåntratterier från den rara lilla hästen som glatt pinnade på~ Att få rida ute i naturen är lycka som är obeskrivbar. Även om jag får ångest vid tanken och nervositeten är sådär äckligt påtagbar, jag skulle nog inte orka göra det för ofta med den påfrestningen det är...


4
Skulle jag bestämma skulle både cigaretter och alkohol förbjudas. Det brukar jag inte säga högt, för folk blir så arga. Men, det är bara helt enkelt så att jag tycker det är så onödigt. Det bidrar till så mycket dåligt, allt från cancer och dödliga sjukdomar till misär och våldtäkt och misshandel... Det gör mig ledsen. T.T

5
Jag gillar folkmusik av alla möjliga slag. Fast bäst är folkmetal. Skrikmusik brukar jag säga, och jag tycker om att göra rofyllda saker till ljudet, som att måla akvareller, spinna, sticka, sova middag och rensa svamp. Falconer var min inkörsport och jag är dem evigt tacksam för det!

6
Folk tror ofta att jag är 5-10 år yngre än vad jag egentligen är. Min fyra år yngre lillebror får inte köpa på systemet när jag är med om jag inte visar ID, för de vill vara säkra på att han inte köper ut till sin lilla storasyster. Lägg ihop det med att folk brukar tro att jag är 165 cm lång. Det är ungefär 10 cm för mycket.
Konstigt.

7
Jag har en menskopp. Den har förändrat mitt liv. Jag ÄLSKAR min menskopp. Den är bra, praktiskt, bekväm, underbar och på alla sätt och vis min räddning från något som förr var värsta veckan i månaden. Livet blir lättare helt enkelt. Jag önskar allt kvinnfolk kunde få uppleva det underverket!


8
Jag har en prinsessa. Hon är en isländska som jag av uppenbara skäl träffar äckligt sällan. Det är synd. Väldigt synd.

9
Jag är sådär massor intresserad av mat. Därför är jag väldigt glad att jag idag fick jobba som föreläsare för en klass som läser matproduktion. Miljö&Hälsa ur livsmedelsperspektiv hette föreläsningen och jag fick prata en massa om spännande (giftiga och farliga) saker, med betalning för det!

10
Jag lyssnar på P1 och tittar inte på TV. Jag gillar fakta, folk som pratar och bakgrundssorl när jag är hemma. Ibland fuskar jag lite, och lyssnar på Mammas Nya Kille-podden, bara för att jag tycker den är så fasansfullt rolig. Katla är liksom helbäst. Nästan lika bra som Lantz i P1 eller språket eller på minuten eller så.


Så, man skulle skicka den vidare? Men, jag är ett litet grått och obemärkt troll, tror jag iaf. Jag vet nog nästan ingen som läser min blogg. Är det någon som gör det och inte gett sig tillkänna (sådär som ajg gör med alla bloggar jag vet ungefär) så slänger jag ut chansen att göra det nu genom att skriva en liten truddelutt och ta emot denhär grejjen som ett tack :3

onsdag 23 september 2009

...bildbomb.

STICKPROJEKT

Vernal Equinox Shawl Surprise i Kampes flamgarn.

För att jag älskar sjalstickningar. Försöker mig på Cat Bordhis avigstickning längs avigvarven. De blir helt klart tajtare, och är iten så svårt bara man får upp farten. (Kattungarna gillar frstn stickorna bättre än garnen, de rör sig liksom roligare!)Hösttröja
Kombination av mönster från Drops höst/vinterkollektion, i Drops Karisma, tegel och senapsgult *älska färgerna* (kommer aldrig å bli klar i den här takten, varv på varv på varv och ändå blir det bara knappt ens en centimeter per session... xD)


Julklappsstickning.
Det börjar bli dags att rappa på om det ska bli en hyfsad mängd... :D Av uppenbara skäl berättas inte vad det är påväg att bli, men garnet är Drops Eskimo. Jösses vad det glider skönt mellan fingrarna~ (har även upptäckt hur hopplöst dålig ajg är på att få jämn struktur, aviga varven vill iiinte riktigt.)
GARNLYCKA

Tjockt ullgarn för tovning~


Härvor med vita garner för färgning.
Ull, ull och åter ull. Entrådiga, tretrådiga, nått tvåtrådigt och så tjockt tovgarn <3 Nu ska jag bara ha lite tid över för färgning också *hummar* Blir inte innan nästa vecka..


Araucania Aysen
Silke, alpacka och merino... Underbara, underbara garn. Mjukt, härligt och ligger där, gäckande, lockande. Vad ska det bli, vad ska det bli? Vi får se, det ska nog avnjutas bara som det är ett tag till!

Silke Alpaca

Ännu en lyx, som går an att köpa när det handlar om julklappar ;D Garnet jag alltid måste klappa så fort jag ser det. (Vilket påminner mig om att garnprodukterna ALLTID ska tvättas! Garntafsning bör ju vara effektiv smittspridning, ja?)SPUNNET

I bokhyllan, bredvid min sorgligt magra stickbokssamling, har jag en glasburk för blandade spinnprover. En godisburk helt enkelt. :)


Min lilla rara Loki, och den tidskrävande texeln. En vacker dag kommer det att bli mycket garn av det så jag kan sticka en sjal. Hoppas jag x3

Hemmagjorda sländan som spinner förvånandsvärt bra, tillsammans med luddiga Åskmolntussar. 50 gram har jag spunnit upp. Det på sländan är mkt hårdare spunnet än det andra <.< Dumheter är vad jag håller på med känns det som. Mn tretrådigt blir lättare och lättare. Kedjetvinnat kallade spinndamerna det. :)

tisdag 22 september 2009

Ikväll!


Ikväll blir det första gången på keramik-kursen

måndag 21 september 2009

Visste ni...

...att det är ett elände att nysta garn när man har två vasinniga kattungar? xD


Nåväl, nystar kampes flamgarn i en udda men lättomtyckt rosa. Ska försöka mig på en ny sjal. Snart blir det mat, lyxen att få grejja med garn medan karln lagar mat... Ugnsfalu och potatismos.


Och förståss, radion sällskapar mig som alltid. Mark Levengoods sommarpratarprogram från 2007. Sååå bra!

söndag 20 september 2009

Helgen som helhet

...var FANTASTISK!


Först en liten spinnträff eftersom det var WWSIPD - World Wide Spin in Public Day. Träffade ett trevligt gäng damer och fick spunnet iaf några meter merinoåska :D Botaniska en solig sensommardag är underbart.

Sedan bar det av... Kissekatter skulle det ju kollas på! En hade vi väl tänkt oss, men två söta britter kom med oss hem <3 De båda pojkarna, vi är så kära så både jag och karln! Härhemma får de heta...

Neumann (tidig datalog)
som är en svårflörtad grabb...


...och Mendel (tidig genetiker) som är en skuttig myspys men
föredrar att spinna utan att bli klappad. Han får oss även att
undra vem som kom på att britter inte hoppar
högst upp på bokhyllor...

Ett namn av vardera som passar oss, och en vardera personlighet som passar oss.Natten blev nästan ingen sömn (pratsamma boys) och idag var det inhandling av diverse kattsaker. Jag insåg att hur mycket jag än vill handla galenskap till de små odjuren så är det hur lätt som helst att låta bli jämfört med att köpa garn! I övrigt har det varit kattmys, kattmys, katmys, rökt makrill med myntayoughurt samt rotsaksröa, kattmys och så lite bortskämning av brudarna.Nåväl.
Bestämde mig för att gå med i nästa garn&chokladbyte. Har velat sen jag såg förra men nu blidde det liksom av. ^^

torsdag 17 september 2009

Hatthyllor är jobbiga

Att på egen hand sätta upp en hatthylla, när det mesta går fel, är ett projekt värt att gräla på. Men, den är uppe nu!


Nåväl. I övrigt har jag lyssnat öronen stirriga på Katla (Mammas Nya Kille i P3 - störtskönaste karaktären av dem alla!) medan jag vindat upp vitt ullgarn i härvor. Förberedelser för fäääärgning~

tisdag 15 september 2009

torsdag 10 september 2009

1,2 kilo ullgarn...

...väntar mig nere på uthämtningsstället!


Yay! Promenad krävs~

onsdag 2 september 2009

Självnotering

Traditional knitted lace shawls

Knitted Lace of Estonia: Techniques, Patterns, and Traditions


Två böcker jag med glädje skulle äga men som jag inte ska köpa just för tillfället... En blogg är bra för att spara kom-ihåg-listor uppenbarligen! Estniska sjalboken är visserligen billigare på amazon, men... Frakt och skatt. <.<

tisdag 1 september 2009

så var det gjort

Nu är jag anmäld. Nybörjarkurs i keramik. Kan det bli roligare? x3 Ser fram emot nåt så kopiöst <3 spinspirations fiberklubb för de närmsta tre månaderna... Karln tyckte det lät bra för mig, och jag, jag som AVSKYR överraskningar! Hur ska detta gå. Ojojvoj. ^^;


Texeln har det spunnits 21 gram av sammanlagt, tunn tråd, ligger rätt stadigt på 384m/hg för tillfället. Hur kul som helst att kunna gissa hur mkt garndockan väger genom att veta hur många meter det är. Och veta att det är jag som lyckats med det! Hoppas att jämnheten håller i sig. Jag inbillar mig att jag börjar bli bättre på att spinna *skratt* Helt vit är den. Ska bara lyckas spinna lite till, tvätta den ordentligt och sen så ska den få bli mitt första offer för zenith-färgerna.
Sen blir det en sjal. Tror jag.


Igår förvällde jag fö vaxbönor från svärmormor, goda saker som nu är infrysta. Plommonen ska nog få falla offer för ett chutneyförsök nu i veckan. Och min bottentyngda slända ska få falla offer för... färg... x3Näe... Städdags. Flyttar man nånsin ur kartonger helt efter en flytt?