Här finns...

tisdag 27 oktober 2009

"Semester"

Så var biverkningarna efter vaccinet (förhoppningsvis) över. Hade ännu en underbar kväll på keramik-kursen. Glasering av 6 objekt, gjorde en dubbelskål som blev något planlös men i slutänden säkert snygg ändå... Och så var julklappen till svärmor klar. Blidde snyggare än jag trodde.

Nu blir det dock semester av! Nästan en vecka hemma i hälsingland ska bli härligt. Men, semester och semester, flytthjälp ska jag vara. :D

30 gram solnedgång är uppspunnen. 13,6 meters 3-trådig kedjetvinnad härlighet, jag diggar verkligen den ullen. 20 gram åska blev riktigt fluffigt garn, drygt 5 meter... Men ojämt, det är svårt att spinna tjockt. När kameran är mer samarbetsvillig får det bli foton.


Neumann är en krävande katt. Han jamar uppfordrande till och med medan man klappar honom om det inte är till hans belåtenhet. Med andra ord, han är underhållande, söt och mysig... Han har bara ovanan att ALLTID vara på jakt efter varenda nyspunnen härva med garn jag har! Ju nyare desto bättre. Han har börjat lära sig att matte protesterar mot garnstölder, så därför lyfter han med det i munnen och sätter full fart för att hinna så långt som möjligt innan härligheten konfiskeras. Jag påstår att han måtte ha lite labrador i sig.

torsdag 22 oktober 2009

Demonstratrisen
(Ibland när jag jobbar får jag för mig att jag vill göra serie av mitt jobb. För, seriöst, det är inte sant vad folk hittar på! Och man ser massa störe om man klickar på bilden.)

tisdag 20 oktober 2009

Tiden flyger iväg

Jani, det var ett tag sedan det blidde ett inlägg nu. Har till min stora lycka jobbat! :D Tröttande men roligt och framför allt... PENGAR!

Menmen, mitt i allt jobbande och stök har jag hunnit med en del annat. Bland annat:


Garn&Choklad-paketet har avnjutits!


Från nettan dök det upp ljuvlig choklad (uppäten sedan länge...) garner i mer än njutbara färger och små söta blommor. Tack så hemskt mycket! <3

Eskimo-garnet i fråga har jag suktat efter länge, sikken tankeläsare till paketskickare jag fick. Så, två nystan räckte gott till Hannah's mössa som jag funderat på att göra länge. Rolig och enkel modell (även om min jämnhet i stickningen är undr all kritik xD). En av de virkade blommorna sa att den passade så fint så med mossgrönt och jupp. Nu sitter den där, tryggt och fint och lyser upp höstdagarna. Helt kär och fler mössor som åtminstonde liknar denna i modellen kommer det att bli i år! Svärmor och svärmormor planerar redan att sticka egna de också. Inspirerande helt enkelt!

Keramik
Första grejerna från kursen är färdiga! Jag njuter av att knåda lera... Tror att det blir fler keramik-kurser efter detta. En till kreativ drog. :D

Garn&Te-byte 4

Garn&Choklad-bytet var trevligt, så jag hakar på varianten med te också. ^^


Åsså katterna, eftersom de är mina älskade monster som måste vara med överallt...

Mendel är en tossing som vanligt.
Spetsgardiner och katt, ajajaj...

Neumann, vacker, vacker.
Och hans päls är like härligt mjuk som den ser ut att vara.

tisdag 6 oktober 2009

Paket skickade!

Igår fick jag äntligen iväg paketen...


Till min Garn&choklad-mottagare (ska man vara hemlig så längen som möjligt, eller ska man basunera ut att nu har du snart paket från mig? O.o Har ingen aning faktiskt, har hela tiden tänkt på det som en secret santa, men... Det är ju ingen gissningslek om vem som är avsändaren... Jag är förvirrad. x3)


...samt födelsedagspresent till min prinsessa. Försenad, såklart, men hon överlever! Hoppas bara det kommer fram snabbare denna gång, sju dagar för att komma fram till island var faktiskt lite mycket. Det kan ju ta så lite som tre till USA!


Igår hämtade jag dessutom en solnedgång i form av Falklandsull. Jag som älskar den ullen, OCH de färgerna! *myser*
Nu ska bara åskan spinnas klart också, gav upp att köra allt tretrådigt och drar iväg med en sväng entrådigt, löst och ojämt, för att lägga till min nyaste passion; tovning. Känns som om solnedgången får gå liknande väg... Tjockare entrådigt var svårare än jag trodde, så det är en utmaning, iaf om man vill ha det någorlunda jämnt!


Och så, bara för att man måste.
Mendel i hans älskade puff.
Eller ja, nästan mest utanför, men ändå.
Så mycket tycker han om den
att han sover hursomhelst bara nån del av honom liger i den!