Här finns...

fredag 22 oktober 2010

OFO?

Oblockat FO, kan man kalla det OFO månntro? :p Jäj för svengelska, det är jag bra på!

Menmen, Min Vernal Equinox. Kär, kär, kär. Angorett är ett garn jag komer att använda fler gånger. Sjalen har fall utan att ha sträckts, den är fluffigt mjuk, lättlätt och varm. Den gröna delen har jag färgat själv. Den blå avmaskningen (väldigt påhittat virkat...) är färgat av Tant Kofta och köptes på en knappkväll som känns som om den var läääääänge sedan.

Kanske blockar jag den en dag.
Vanten då? Det svarta är fabel, det gröna är även det egenfärgat. Omärkt merino från Liene. Var svagt ljusgult någon gång i tiden men är vackert nu. Någon från sticklägret vann ett nystan sådant på lotteriet. Känns tråkigt och strävt först, men blommar härligt efter tvätt! Jag tog två trådar av den för den är tunn. Mönstret är eget och vette sjutton om den verkligen har bra passform. Jag tycker om tajt mudd, rörlig tumme och så ska vanten smita åt om de andra fingrarna och inte hasa runt. Men kanske kunde de fått bli en mönster-repitition bredare...? Om jag lyckas göra en vante till kanske det kommer en tredje i större storlek! Men då måste jag lyckas med en fjärde också...


Varför jag skriver så mycket och babbligt? Egentligen borde jag skriva examinationsuppgift för kursen. Men, paus får man väl ta, även om den är... lång? Febermarinerad hjärna tar ett tag att återhämta sig till full pluggspeed!

2 kommentarer:

  1. Så fina vantar och jag tycker att det kul att läsa det du skriver.

    SvaraRadera