Här finns...

måndag 25 januari 2010

Pyssel-sällskap

Ja, stickning och spinning och virkning och sy och allt annat i all ära, men det är tradigt när det är ensamt. Och jag, jag går runt arbetslös med alldeles för lite att göra och för lite folk jag träffar. Så, varför inte göra något ovanligt?

Om det finns folk i trakten (Göteborg och så lång som man vill) som skulle vilja handarbeta, kanske fika något trevligt eller så, så hör av er. :) Jag och katterna skulle inte ha något emot besök på dag eller kvällstid, och finns det bara folk att träffa kan jag pallra mig iväg i stora vida världen. Jag är sugen på sällskap, en person eller en grupp spelar inte så stor roll.En award har dykt upp.
Den ska jag suga lite på tills jag kommit fram till vad som ska skrivas och så...
Tack till Willow Fairy i förväg i vilket fall :)Och så lite ögongodis...


Fodral till de urbilliga bambustickorna som de flesta fungerar trevligt, nysytt på gammelmaskinen nu när jag äntligen pillat lite i innankråmet... Stuvbit linne från Växbo Lin, knapp från knappkvällen hos Bolla, innertyg från gammalt lakan och knappögla från kasserade pyjamasbyxor. Återanvänding gör mig lycklig.

Den klara höstdagen ska bli vantar med fläta på.
Flätor är bra mycket enklare och roligare än jag trodde de skulle vara! :DObligatoriska kattbilder.måndag 11 januari 2010

Spinneri, spinnera~

Mitt första spinnrocksgarn.
Tretrådigt kedjetvinnat, av handkardad texcel från hälsingland. Fortfarande aningen fet, doftar underbart och har högt terapivärde. 32 meter och 13 gram.


Solnedgångsrester
Tvåtrådigt garn blev det tillslut, ett tag efter detta.
De sista grammen föll offer för läraoprocessen att använda spinnrock.


Egenfärgad ull
Zenits yllefärg. Tanken var höst, gran, vackra träd och vatten. Jag har uppenbarligen en del att lära, men det går bättre. 100 gram BFL från Spinspiration.


Spinnrock-spinning
Trampa, trampa, trampa. Knak och läder och ull mellan fingrarna... *mysrys*


...och så blir det garn.
Tretrådigt, kedjetvinnat. Ja. Jag älskar att tvinna på det viset! :)
100 gram bidde 126 meter.


Corriedale
Zenit yllefärg. Det är roligt att ändra färg på ull.


FO
Broadripple Socks i Drops Fabel. Två stycken - ett helt par!
Jag trivs med garnet.
Det ska bli fler sockar.


Virkade stjärnor
...är roliga att göra. Och jag har börjat med dem efter ju. *haha* Eller, är jag bara ute i god tid? ;D Hittade merciserad bomull från kampes i förråden, rött och fint och juligt.
Jag kunde inte låta bli.