Här finns...

lördag 5 mars 2011

Sytt

Ja nu var här ett tag sedan! Skolan har satt fart på mig, sällan jag kommit hem innan sju - åtta. MEN! Roligt är det. Snickra skåp, svepa ask, tälja, sy, vara kreativ i största allmänhet... Fantastiskt helt enkelt.

Så, vi kör bildkavalkad med mestandels kassa bilder. Enjoy! (Och, eh, strykjärnet och jag hade ingen träff innan bilderna, så kläderna är lagom skrynkliga...)Två tunikor med tyger och spetsar från bästa Tygaffären. Mönster modifierat från ett multisnittmönster.Ännu ett multisnittmönster, tyget från Jonic Textilimport.


Linne enligt rejält modifierat multisnittmönster. Tyg från vad-det-nu-var-de-hette på sy och inspirationsmässan i kajskjul 8.

Ännu ett multisnittmönster med modifikation. :D Tyget är från tyg.se - älskar detta tyg! Lätt värt pengarna i min värld.Tygburkar eller påsar är en ny tomgångsvariant vid symaskinen.
Tygerna från IKEA och namnetiketterna beställde jag från Vävnamn - nöjd blev jag, de kom mycket snabbare än angivet! Det är mycket roligare att kunna märka sina tillverkade alster på något vis.Neumann är gullungekatt.


Så, det var det för denna gång, nu ska skolarbeten skrivas. Tycker man om ungar, krativitet och tillverkning av användbara föremål rekommenderar jag verkligen slöjdlärarutbildning!

3 kommentarer:

  1. Fina kläder i mina favvofärger! Nu hann du först med ett färdigt plagg i det blommiga tyget. ;) Jag bloggar min klänning i morgon.

    SvaraRadera
  2. Underbar utbildning. Fina inspirerande kläder - har inte sytt på åratal känns det som. Och visst är det härligt hur kissarna ska vara med på allt...

    SvaraRadera