Här finns...

onsdag 17 augusti 2011

Spock-grytlapp


Drops muskat samt paris (mitt misstag, jag var halvvägs in och irriterad på garnerna när jag insåg att de inte var samma sort allesammans...) och en hel del improvisation. Jag behöver definitivt mer övning i att arbeta med flera färger i virkning! Oavsett vilket så är jag sådär lagom nördigt lycklig över denna grytlapp.

måndag 15 augusti 2011

FingerfåglarMönster på lilla grå fågeln är Anna Hrachovecs Tiny Perching Pigeons sött mönster! Ugglan är ett derivat från detsamma.

De små fåglarna är lyxiga. Det vita är regias silke/ull-sockgarn. Det gråa är indiecitas alpaca, och ugglans bruna är en kombination av en tråd tant kofta-färgad angorett samt en tråd kid mohair silk (kommer inte ihåg vilken tillverkare).

Söta som få och otroligt uppskattade! Rekommenderar verkligen skaparen av mönstren och hennes mochimochi land.

söndag 14 augusti 2011

Söndag i augusti


UFOn just nu...Kristinasockar till ett stickat-inför-hösten-byte med en vän.

Gladsockar till mig själv för ren uppmuntran! Magic loop, båda sockarna på en å samma gång samt från tån å opp.Småsaker i trä. Karvsnittsdetaljer för att förhöja en enkel design.


Revontuli, äntligen, i egenfärgad drops babyalpackasilk.Vliesofix, sparade småbitar tyg och langettsöm. Star Trek the Original Series-inspirerade lappar som läggs på hög för att en vacker dag ha något roligt att använda som centerpiece, ficka, dekoration, vadhelst som passar.FO
n
Gamla karvsnittsknivar har fått nya skaft!

Jag fick dem i arv för många år sedan, skaften var fula, obehandlade och gav en stickor när man använde dem så ajg har aldrig på allvar provat dem förrän nu i veckan. Det var bra små skärverktyg, så jag täljde till, slipade och vaxade skaften med pigmenterad antikvax. Massa nöjd med resultaten!

Gaffeln ovan fick sin skurna dekoration med dessa verktyg.

Mys-sockar
Kaffe Fassetts landskapsgarn samt grå fabel. Inspirerad av sockarna Kristina, men med annan fläta och istickad häl. Kort skaft, passformade för min egen del. Myssockar helt enkelt! :D