Här finns...

fredag 30 november 2012

Hej sol, hejdå sol

Titta, sol! Någon millimeter snö! Jippie! Ska bara fixa lite mat, vakna ordentligt, göra detdär och- Va? Solnedgång? Innan fyra på eftermiddagen? Oj, jaha... Hejdå solen...

Så blev det ändå inget fotograferande, eller massa solnjutning i utomhuset, för efter gårdagen (fullproppat IKEA med mor min, foglossningar och gravidtrött kropp var tydligen ganska utmattande) är idag långsamt och en sak i taget. Tiden går så snabbt, kan jag få dubbelt så långa nätter att sova på så jag orkar med dagsljuset, tack?

Har varit kär i porthole-mönstret ett bra tag nu, och med väldigt strikt verktygshållning går det att virka lite här å där. Så, gult och orange lyser bland brunt. Vi får se hur mycket det blir i slutänden. Roligt vore om jag lyckades fixa en hel filt. Garnet är mitt kära Mandarin Petit från Sandnes Garn. Mjukt bomullsgarn jag trivs galet mkt med. Funderar på om något hål ska få bli blått, eller kanske grönt eller turkost...

tisdag 27 november 2012

Kofta

Nålbindning och carpaltunnelproblem fungerar rätt ok med varandra. Så, på en höft sådär blir det en kofta. Prövade också en annan metod än den jag lärt mig innan att binda, flöt på som en vårbäck men instruktionerna tog jag ur minnet så nu är jag inte säker på vilket stygnet egentligen är xD Duktigt.

Garnet är Puro, finskt garn som jag är rejält förtjust i. Påminner om M&Ks ekobomull, fast fluffigare och jag älskar grönskiftningen.

måndag 26 november 2012

Hoppas på sol

Hoppas på fint väder imorgon, så jag kan fotografera det underbara regnbågsfluff jag färgade häromdagen. Ja, och komma ut utomhus för lite D-vitaminer vore inte dumt heller.

Det är så jobbigt med julklappar, för man måste hålla dem hemliga. Imorgon ska jag slå in en julklapp som jag verkligen hoppas blir bra, till någon som betytt galet mycket senaste året. Vissa människor ger en verkligen en massa extra.

tisdag 20 november 2012

När allt går frammåt

Ibland fungerar livet bättre efter en period av att det går trögare. Det är så skönt att känna att dedär sakerna man skjutit upp alldeles för länge orkar man peta och grejja lite med. Få ut saker ur huset som bara stått och väntat på att man ska orka bry sig i dem. Göra lite plats i källaren för att få undan saker i lägenheten för att få plats med kläder och sängkläder och allt annat som ska vara till en helt ny liten människa som också ska ha plats i hemmet.


Det enda jag verkligen inte vill men som ändå ska göras idag är att försöka få rätsida på föräldradelen av försäkringskassan. Jösses vad mycket annat man hellre hade kunnat göra! Men, pengar är bra att ha påstås det xp

Och kan man inte sticka något vidare själv på grund av krämpor, blir man glad när det finns gammalt härligt stickat i släkten man kan få! :D Kycklingdräkten för äldre ålder samt en liten, liten mörkbrun/orange kofta. Fantastiskt. Dessutom kommer det inkomma mer stickat framöver eftersom nära och kära fått garner jag tänkt sticka till min liten i men inte kan. Härligt när man kan göra så.


Hoppas alla därute får en hyfsad dag även om ni har lite galet traaaaadigt väder som Götet är utsatt för. Grådassigt å tända lampor sen frukost. Fy fasiken. 

onsdag 14 november 2012

En himla massa barnkläder


En hel hög börjar det bli. Är less på novembermörkret och det kassa fotoljuset, struntar i att vänta på kombinationen ork samtidigt som vädret är fotovänligt.

Ska nog sy för försäljning lite också. Speciellt sovpåsar. Är du sugen hör av dig så kan man se om man kan diskutera fram något, med reservation för att ungen ploppar ut i förtid dvs. Två hundralappar stycket är ungefär vad jag tänkt mig för prisklass för de mindre storlekarna, och de flesta av de mönstrade tygerna (från fantastiska tygaffären såklart) jag har för tillfället är ekologiska. Kantningarna och muddarna föredrar jag en mjuk interlockjersey från tyg.se.

Storlekslapparna från 3eXters och deras underbara färgade tryck-knappar samt lapparna med mitt eget namn på (från något helt annat ställe från flera år tillbaka) gör detdär extra som får en att känna sig proffsig och släkten utbriusta "Jomen, det ser ju ut som riktiga barnkläder!" 50, 56 och 62 sydde jag upp i detta tyg.

Och på den grönkantade blev vänstersidan nere i benet kasst ihopasydd. Den som lever, lär!
Prickigt. Randigt. Klara färger. Brun grund. Kan det bli bättre? Ännu mer tygaffärentyg jag köpt på mig hyfsade mängder i många färgställningar av. Men måste passa på när man är apakär!
 Tågpyjamas. Nejdå, jag gillar inte alls retrofärgkombosar. Jag ÄLSKAR det :D Pyjamas och mössa i uggletyg jag önskar jag hade mer av. Tryck-knapparna är från provpåsen jag skickade efter från 3eXter, lika blandade färger som ugglorna :D Storlek 50 känns så pyttigt så, tills man inser att man ska klämma ut något som får plats i pyjamasen, då ser den plötsligt enorm ut...

Åsså sovpåse. Min favoritinterlock från tyg.se fick samsas med uggletyget jag hade kvar, annars skulle det inte räckt. Efter endel klurande och tips från min kusin, fick jag till ärmmuddar som får att vika över handen på bebisar som river sig i ansiktet. Hopsättningsanordningen längst ner fick godkänt av kusinen med familj så den kommer jag definitivt köra med i framtiden. En enda enkel tryck-knapp, inte en hel radda eller snöre som kan trassla. Smidigt, smidigt och man känner sig lagomt design-ig!

torsdag 8 november 2012

Pyssla å påta

För wiffyn kommer foto och länk. Försöker mig på olika varianter av påtning, just nu experiment med träbokstav från panduro och tunna sockgarner.
www.spangmurs.se/Snodd.pdf om olika påtmetoder.
Skulle haft märlor med andra ord.
Och så tar vi en Neumann-bild eftersom att.

fredag 2 november 2012

Dagarna de går och går...

Livet vankar på och jag vankar ännu mer. Ork finns det inte överdrivet mycket av men småpysslande pågår. Tovar låtsasdreads och funderar över om de borde vara härligt jättelånga, eller om det skulle vara roligare med halvlångt och jättetjockt svall. Funderar över påtverktyg för sockgarner. Syr ännu mer bebiskläder och väntar på kombinationen bra ljus med en dag jag inte bara sover bort för att kunna fotografera. Är till stan en dag, måste sova halva nästa. Svär över foglossningar, trappor, carpaltunnlar och måste ta av ringar för nu kommer tydligen svullnaden. Funderar över spjälsängar, äter järnrik kost och inser att tiden går snabbt. Jösses.