Här finns...

lördag 29 december 2012

Vem bryr sig om julafton?

När det är datumet för min dotters födelsedag. Bara tre dagar till av dagliga sjukhusresor så kan vi vara hemma hela dygnen för oss själva i familjen.

Min mysunge. Stackarn kommer väl få vara rena rama dockan för hemsydda kläder x3 men ugglepyjamasen blev apabra, passar och är smidig att använda, det mönstret kommer att utnyjjas mer!


torsdag 20 december 2012

Sista gången på stan?

Tänker jag varenda gång. För, nu, nu tänker jag mest Före och Efter. Jag vet bara inte när det sker!

Lämnade en kasse kläder till F som ska till En Trappa Ned här i götet. Ett hak för hemlösa. Hittade det hela via Facebook och kände att när hemlösa inför vintern önskar sig vantar oavsett om de är udda eller ej... varför är det så svårt att få engagemang för elände i närheten av oss?

Efter lite betänketid kom jag ihåg en slags fleecevantar som var enkla att sy, samtidigt som jag rensade tygförråd och hittade fleece som inte skulle vara kvar. Lite experimenterande och ett gäng blev till.

Ska rita och skriva samman gratismönster att lägga ut här och ha i undervisning. Hoppas verkligen att kunna få in i min slöjdundervisning att tillverka för välgörenhet istället för slentriantillverkning av saker barnen ändå inte är intresserade av. Dehär vantarna i de enklaste varianterna bör mellanstadie-elever klara av utan större problem. Har även en del idéer om hur man skulle kunna utveckla och pimpa...

Ja, dessutom fick jag bebikofta av wiffy :D ska sätta knappar i innan jag visar opp ett bara :D


tisdag 11 december 2012

Portholes

Ligger högt med fötterna och virkar. Det går frammåt och än håller handlederna guskelov. Irritationen när man upptäcker minst tre olika nyanser i det bruna däremot... gah!

måndag 10 december 2012

Michelingubbe

Svullna fötter och vader, kan knappt vicka på tår och det ser rättså groteskt ut. Faktiskt läskigare än utplattade navlar. Jag längtar efter att få ha min kropp för mig själv! xp

Beställer stödstrumpor, gosedjur och myser lite i vetskapen att min lilla uggla hamnade bland Honorable Mentions på Mochimochis tävling för årets härligaste bilder utifrån deras mönster! :D Extra roligt är det när man itne medvetet är med å tävlar utan plötsligt får se en bild på ens eget verk på ett sånne ställe. Älskar hennes alla minimönster och minimonster och minisaker öht. Väl värt å kika in på gott folk. Hennes grejjer alltså, inte specifikt ugglan min ;Donsdag 5 december 2012

Spårvagnar

Detta är bakre vagnen. Främre är så full att folk står packade i gången. Vagnen är i tid också. Över lag är jag rätt så nöjd med och förundrad över hur bra spårvagnstrafiken fungerar.

Med lodenrock och vaggande känner jag mig som en pingvin i det underbara vintervädret! :D