Här finns...

torsdag 18 april 2013

Dörr-katt!


Har Du gjort en katt utifrån mönstret? 
Jag lägger gärna in bild och änkar till din sida om du hör av dig :D

Att sätta runt en dörrs handtag så att dörren inte åker igen, men är lätt att ta av och på. För alla er med katter som behöver gå på toa, har dörrar ni inte vill ska gå igen och har lessnat på alla andra konstiga lösningar somn handdukar, saker på golvet man snubblar på och så vidare :D 

Fri för privat och kommersiell sömnad. Mönstret får EJ säljas utan delas fritt! Klicka på bilden och skriv ut för att få mönstret. Sys bäst i fasta tyger. Vill man göra ett gosedjur kan stretchtyger eller frotté vara bättre och både svans och ben kan isåfall stoppas.

1. Sy ihop ansiktets framsida från 1 till 2. Sicksacka sömmen.
2. Sy ihop bakhuvudet från 3 till 4. Sicksacka sömmen.

3. Sicksacka halsenkanten på både bitar.

4. Lägg ansikte och bakhuvud räta mot räta, så 2 och 4 hamnar högst upp på huvudet och 5 mot 5. Sy sömmen 5 på ena sidan, öronen och till 5 på anra sidan huvudet. Sicksacka sömmen.

5. Vräng och stoppa huvudet.

6. Sy svans och benen, vräng.

7. Lägg mage mot ena kroppdelen, räta mot räta med två ben på markerade ställen. Benen ska ligga mellan kropp och mage, med tassdelen in mot ryggen. Sy fast allt från 6 till 7. Sicksacka.

8. Upprepa med andra kroppdelen, de två andra benen och magen, sy 8 till 7.

9. Lägg svansen på markerat ställe, änden in mellan kroppen och ut genom halsen. Sy från nacken till 7. Rväng och stoppa ordentligt.

10. Sy fast huvudet på kroppen för hand med små stygn. Brodera ansikte och eventuellt klor.

11. Sy eller nita ihop änden an svansen lagom att sitta runt ett dörrhandtag. Sätt ryckknappar/vanliga knappar/kardborre längst ut i tassarna så att framtassar kan sättas runt handtaget på ena sidan dörren och baktassarna runt andra.


Fler katter:


I spill av singlejersey-tyger, alla delar har stoppats med vadd samt klipprester. Min människo-skrutt älskar sin gosekatt :D
Första dörrkatten! Innan mönstret ändrades oh katten såg ut som en råtta...

2 kommentarer:

  1. Jättefin! :-) Jag brukar lägga ditt en hög med smutskläder... Helt klart finre med en katt! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Handduken jag hade tyckte katterna var hur roliga som helst att riva ned, har haft smutskläder också, men sen så kommer det gäster... xp

      Radera