Här finns...

tisdag 30 december 2014

Sista skörden för året

Rotade jag lite fanns det några skott svartkål och en del slätbladig persilja (med det oinspirerade namnet plain leaf 2 om jag inte missminner mig, som gett rejäl skörd och blev helt underbart aromatisk under hösten, sista skördarna var godaste persilja jag smakat!) förutom rådjurspluttar och allehanda djurspår. Känns bra häftigt att skörda eget såhär årets näst sista dag! (Vanten är nålbunden av rester, underbart varma för barnvagnskörning!)Tar även med ett par värmare jag stickat utan mönster, i garn som noppar men är ack så skönt. Estelle från permin. Ockra är världens vackraste färg och picotuppläggning alldeles för beroendeframkallande.


Lillskrotet är disiga snödagar klädd i illgrönt med reflex och bollmössa, och ser mest ut som en liten teletubby när det pulsas runt och äts löjliga mängder snö...
Sist ett av de bästa odlingstipsen jag fått under året. PET-flaskor! Antinegn uppåner med vatten för långtidsbevattning för dedär varmaste dagarna, eller som här, med avskuren botten till ett miniväxthus. Kan både driva och skydda. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar