Här finns...

torsdag 2 juli 2015

Organisation av syrummet

Mitt syrum är ungefär halva vardagsrummet, avskiljt med möbler så jag kan vara närvarande med barnet trots pyssel med inte så säkra saker.

Det har varit en salig, eländig röra ända sen ungen började bli rörlig. Avställning av saker, rummet man tillfälligt slängde in allt som plötsligt kunde kommas åt, som blev för farligt, som behövde tas om hand senare, sen när man hade tid utan bebisen.

Det säger sig självt att det inte riktigt hände. Inte i en takt som gjort att jag haft ett brukbart hobbyrum särskilt ofta i alla fall!

Nu, nu har jag börjat lyckas. Igår började jag ta ut alla tyger ur linneskåpet och vika om, sortera om. Främst efter hur ofta jag rotar i de olika. Sen rotades alla gömmor med pågående projekt fram, och alla klädprojekt provades. En del börjades på innan graviditeten och sitter apa numera så de får bli tyg igen. Mängden kläder som 'bara' ska fållas, lagas eller behöver en lätt sömnadsjustering var pinsam för en person med så stor motvillighet att fålla som mig.


Menmen, nu har alla klädprojekt en lapp fastsatt med gem.
Där finns instruktioner om vad som behöver göras. De har sorterats i ordning av dels hur mycket som är kvar att göra, dels hur mycket tankeverksamhet som krävs. Jag kommer alltså inte att behöva rota igenom ofärdiga högar och försöka komma ihåg vad som skulle göras, utan kan utnyttja den tid och ork som finns för sömnad till att faktiskt sy! Orkar jag bara lite som kan klaras utan att försöka klura, ja då väljer jag ur den högen, där en enda söm kan göra ett plagg färdigt, eller räcka för att läggas i fållhögen. Har jag bättre om tid och närvaro, då är et bara att ge sig på de mer avancerade projekten, med instruktioner om var jag var på väg härnäst så det inte behöver ta tid.

Galet skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar