Här finns...

lördag 25 april 2015

Hönsfärs

Stekte upp i fajitaskrydda, serverade med sallad, tortillas och citron/vitlöksmarinerade kikärter.

Vi äter animaliska produkter här hemma. Ekonomi, ork och slarv leder till att vi definitivt inte alltid tar hänsyn till alla aspekter vi vill i våra livsmedel. Ägg blir ibland eko, ibland utgående höns, sällan innegående men aldrig, aldrig burhöns. Problemet med ägg är att det producerar hönor som slaktas. Logiskt bör man ju då äta de hönorna om man nu tycker ägg är vettigt. Hellre än kyckling som göds upp och ändå smakar alldeles för lite. Men, få tag på höna, orka och hinna laga till den samt dessutom få tag på eko? Hjälp och jösses, då blev det kyckling trots allt. Och ekokyckling känns så hårt i plånboken att fryst svensk kyckling hamnar på bordet.

På Ica igår hade de provsmakning, tacos med ekologisk hönsfärs. Färs som kostade 70 kr/kg. Hur fantastiskt får det bli? Lättlagat, saftigt som få andra färser jag någonsin smakat. Hjälpte definitivt att öka på etiken i vår mathållning i en aspekt jag länge frusterats över!

fredag 17 april 2015

Hemmafixare

När Lillskruttet drar ut lådor, tömmer allt innehåll och sedan anväder dem som pall att nå allt som inte ska ska nås, vad gör man då? Jo, man fixar lådlås av hemgjort slag eftersom ingen affär hade vad som behövdes. En uttjänt bricka, dammsugaren, älskade japansågen och lite klurerier så sitter lådorna plötsligt kvar! (Och ja, lillskrot blev apa-arg först...)

Lyckan är stor när allt duplo inte förvaras på golvet längre!